Acustica

Săli de conferințe, de spectacole, restaurante, cafenele, cluburi, SPA-uri, ansambluri rezidențiale, studiouri de înregistrare sau desigur, home entertainment. Sunetul este deosebit de important, fie că este vorba de afacerea, pasiunea sau pur și simplu de relaxarea după o zi lungă, cu filmele și muzica preferată. Pentru aceasta ne gândim, bineînțeles, la echipamente de sonorizare performante, potrivite spațiului pe care îl dorim amenajat. Înainte de achiziționare, putem beneficia de audiția acestora în showroom-ul producătorilor/comercianților. Ei bine, de cele mai multe ori, caracteristicile acestui spațiu sunt cu totul altele decât ale încăperii în care dorim să folosim produsele achiziționate. Bineînțeles, profesioniștii în domeniu oferă consultanță în alegerea echipamentelor potrivite în funcție de spațiul și de destinația de utilizare. Aceștia oferă și servicii de montaj profesional, unde, luând în calcul o serie de parametri (dimensiuni, distanțe, frecvențe etc) poziționează sistemele acustice în așa fel încât să rezulte cea mai bună calitate posibilă a audiției. În privința sistemelor acustice, aceasta reprezintă maximul intervențiilor care se pot face pentru o cât mai bună audiție.

Cum sunetul interacționează cu diferite obstacole din mediul în care este propagat, un aspect deosebit de important îl reprezintă “aranjarea”, optimizarea încăperii în care folosim sistemele acustice. Diferite materiale de construcție, diferite forme și dimensiuni ale încăperilor - cu ajutorul tratamentelor acustice putem optimiza toate aceste variabile astfel încât să lucreze în favoarea noastră pentru obținerea celui mai bun sunet posibil.

           

Atunci când spunem că facem o încăpere “să sune bine”, avem de-a face de fapt cu știința acusticii, știință veche de câteva sute de ani. Aceasta tratează totalitatea aspectelor legate de sunet – producerea, propagarea, influențarea și analiza sunetului. De asemenea, studiază interacțiunea sunetului cu materialele, propagarea în spațiu, precum și percepția sunetului și efectele pe care le produce. Până la apariția acesteia, o acustică bună se realiza empiric sau accidental. Dar în zilele noastre cunoaștem mulți din parametrii ce influențează sunetul unei încăperi.

Distribuția sunetului, reverberația, materialele folosite la construcție și amenajări, presiunea acustică reprezintă o parte din noțiunile luate în calcul atunci când alegem tipul și dispunerea materialelor de tratament acustic. Vă oferim evaluare și consultanță gratuită folosind calcule precise și elaborate, astfel încât să aplicăm soluția cea mai potrivită pentru fiecare încăpere în parte.